Chleba (12/2014)

Ak nerozumies textu dole, alebo ho nevies rozlustit asi si necital este povinnu cast INTRO kde sa dozvies ako desifrovat text.

NO takze je tu dalsi “vychytany” blogpost:D Mame prveho decembra a krasne pocasie. Cize no kde zase zacat. Prezmenu zacneme ted skolou.

Skola
No troska sme sa postazovali, a postazovalo sa aj viac ludi a zarazu sa zacali lady hybat. Podarilo sa mi zmenit viac menej cely moj rozvh. Teda men sa to nepodarilo ale tej tet co robi na skole. Ten rozvrch predtym co som mal bol na prd pre 2 veci. 1. mal som vela predmetov kde ma ucili zdvihat telefon. 2. az do konca marca, kedy mi konci kola som mal kazdy jedne den skolu, co je akoze uplny fail. NO a zmenilo sa nejako tak ze mam ted viac menej setky predmety nejako sponejen s tym mojim slavnim “marketingom” a dokonca mam aj nejaky ten den volna 😀  Ale kazdy paitok aj tak tam musim  byt do 19:00. Nevadi no. KAzdopadne to je lepsie ako to bolo pred tym.

Jedlo
Ta jedloooooo. 😀 Blyzi sa nam koniec mesiaca co je dobre. Lebo peniaze co sme mali alokovane na jedlo sme asi pominali na zaciatku mesiaca, a este sme kupovali seliake veci ako oleje a to je vlasne asi setko ked nad tym rozmyslam. Kazdopadne kuknite si ako vypda nasa chladnicka dnesne rano:

Cize nam dosli peniaze a ocividne aj jedlo, aj kecup, mame jedne banan a 3 zhnite jablka:)  a Micsulove tlenie pasy v rohu ale tie budeme obhryzat az v stave nudze. Ale inak sme si robili pstruhy, ktore sme samozrejme vlasnorucne chytili na “Rice Lake”- u :

No ale aj ked neni co jest  vzdy sa da daco upiect, respektive sa tu vypeka fkuse, lebo ten ich chleba , co vlasne ani neni chleba stoji za ****o. Hlavny pekar je Misula. Pecie setko . Bagety, chleby, vcera sa dokonca hecla a spravila aj babovku, ci co to bolo, bolo to proste dobre. Prvy chleba co upiekla bol viac menej ako obrubnik, ale posledny chleba bol  super luxusny. Proste jej to ide. Ma talent. Moze si tu v klude otvorit pekaren . 

A ked sa uz o tom jedle bavim,e piekol som ja ja. teda “varil”. “Navaril som” francuzske zemiaky. Akoze no snazil som sa, aj ked to asi moc nevydalo. Sak kuknite obrazok. Ono to mozno moc dobre nevypeda, teda nevypeda to vobec dobre, vypada to fakt ako nejaka vezenska “slichta” ale dalo sa to jest 😀

No cize asi tolko k jedlu, ale akoze nehladujeme tu nic, tak sa nase mamose nemusite bat 🙂 Zijeme asi ako krali, sak ste videli chladnicku:D Ale nie fakt nehladujeme a vkuse mame co do ust vlozit. Presunieme sa ted k dalsiemu bodu a to je robota:

Robota
No takze ako sa pise dneska 01/12/2014 setcia 3ja mame nejaky ten job. Misula sa stara o deti u nejakej ukrajinky. Ma to tu hned blyzko naseho baraku mozno 15 minut peso co je uplne v pohode. Takze tak. MIsulo ten zacal makat v takej malej pekarni, takze tu budeme mat dalsieho pekara, a este popri tom stahuje ked sa da. Cize uz aj Misulo zacal tvrdo makat. V pekarni roby cez vykendy, ale vraj tam mal robit aj stredu ci kedy ale robi viac menej vykendy. Tak snad nam zacne nosit nejake tie kolace lebo zatial toho moc domov nedoniesol, vraj su tam sade same kamery NO ALE TO MNA VOBEC NEZAUJIMA ZE SU TAM KAMERY PROSTE DONES KOLACE!!!!!! :):)  A co sa mna tyka tak posledne dva tydne som viac menej robil furt na appke setok volny cas, Stav bol taky ze to 3,4 mesaice vyvijal nejaky Ind, ci Cinan, no proste ked som tam chcel pridat nejaky featuru tak to bolo ako za trest. To bol cisty chaos ten kod, prose uplny fail. Tak som sa rozhodol k razantnemu kroku a to naprogramovac to cele na novo lebo udrzovat hentu kopu sraciek pri zivote dlhzi cas nema fakt z dlhodobeho hladiska ziaden prinos. Skvor ci neskvor by to bolo treba cele prekopat a j elepsie to spravit teraz na zaciatku. Takze sa mi to nejako podarilo. Cize si mozem do mojeho “profesinalneho” zivota pripisat ze som mal docinenie z kodom ktory bol Made in China/ India . A to je asi tak secko.

Seliake ostatne veci
Zima zima zima zima 🙂 Udrela zima na Venkuver. V noci minus -10. Postavali sme si aj prveho snehuliaka ale nejako sa mi nepodarilo si ho odfotit. Aj teraz je sneh vonku. Vraj to je dost neobvikle lebo ked aj nasnezi tak sa to hned setko roztopi a vznike z toho taka ta sracka, sak vieme setci o com hovorim. A sned tu mame uz asi aj 4i den co je fakt ze neobvikle. Takze tak. Ale co je fail, ze akurat teraz ked udrala tato zima tak sa nam pokazilo kurenie do prieku. Cize nam nefuguje kurenie:D preto spavam v spacaku. Ale dojdu nam to uz coskoro opravit tak to bude snad setko v poriadku.

A boli sme sa este prejst cez vykend ked uz bolo tak pekne. Nas ciel bol kopec “Lynn Peak” , kde som uz raz bol asi tak mesiac dozadu. Celkom pekny vyhlad z tade je na Van. Tak sme tam isli. Viedol com nasu skupinu, bohuzial som ale sklamal, a zabludili sme, respektive sme neodbocili tam kde sme mali. Co uz no, smola, ale tak nabuduce nam to snad vyda 😀

No  a este som sa rozhodol ze sa budem kazdy vykend kupat v oceane. Kazdy nedelu. Zatial sa mi to podarilo 2 krat, ale tuto nedelu som nesiel kedze nam doma to kurenie nefunguje tak som nechel ochoret alebo co 😀 Alebo som mozno iba srac a nechelo sa mi, ale nevadi kazdopadne nabuducu nedelu som tam ako na koni zase. Je to celkom studene inak , ale super pocit ked clovek vylezie z vody. Odporucam kazdemu a ak sa dakto chce pripojit, v klude mi dajde vediet a ideme nato 🙂

A este sa tu na nas stazovala suseda ze vraj mame prestat trieskat do steny. Ze uz sme dneska 4i krat trieskali do steny. Problem bol ze tam v izbe nebol nikto od rana. Tazke asi tak. A sme to povedali tuna veducemu co nam to tu prenajima a on povedal ze to neni prvy krat co to tato teta hovori. No proste divna tetka, lebo ked som ju prvy krat pozdravil ani neodzravila a to hend ked sme sa nastahovali , asi sa jej proste nepacime hned od zaciatku  ale tak co uz, no ja ju pekne budem zdravit a usmev od ucha k uchu. Misula ju vcera stretla 2 krat dole v pracovni a ze sa divno ksichtila a ze tiez neodzdravila.  Divna teta, a ma manzela, chudak ujo. Vsade ho taha za raku a manzel je pekne pod papucou. Chalani nenhajte so sebou zametat ako henten tutko. A co este take.  NO jasne vcera som dostal novy uces lebo som uz mal take dost dlhe haro a mi to vadilo mi to do ksichtu chodilo a tak no proste dlhe. A kedze tuna stoji holic 20 dolacov padlo rozhodnutie ze ma ostriha Misula, a sak sice aj doma ma striha Danka alebo kto pride, u holica som nebol asi 500 rokov. NO takze som dostal novy uces a stalo sa tak tomu vo vani. Vo vani som este nebol nikdy strihany. Ale aspon teda neni su tie vlasy vsade naokolo, a na balkone by som asi zomrel v tejto kemre, cize ta vana bola jedina schodna moznost. Misula diki.

NO a to je asi aj tak setko co ma ted napadlo, uz sa mi moc neche pisat tak idem daco zjest a idem si spravit nejaky akcny plan na dalsi tyzden, lebo treab nejako rozvrhnut setek cas. A musim si aj vyluxovat boty lebo za chvilu bude chodit mikulas a fakt by som nebol moc rad keby mi nic nedonesie . 

Este nejaka ta hudobna vlozka na zaver ako vzdy 😀

Jaj dockat toto neni hudobna vlozka. Inak som pisal esej o nasom prezidentovi “Adovi Kiskovi” nech vedia ze mame nejakeho toho prezidenta za ktoreho sa netreba hambit.