Sme tu mesiac

Ak nerozumies textu dole, alebo ho nevies rozlustit asi si necital este povinnu cast INTROย kde sa dozvies ako desifrovat text.

Takze kde zacat, uz sa mi to tu ani moc nechce setko pisat lebo sa vlasne nic nestalo a pisat tu nieco  nasilu len aby tu akoze daco bolo stoji za hovno:D (mamo (Danka) sorry ze som pouzil slovo “Hovno” ale no musel som a bez neho by to neslo,proste to tak musi byt ๐Ÿ™‚ ) ale tak no ehmm ehmm kedze som “majster slova” daco  idem vyplodit a hlavne ked to nenapisem tento tyden nenapisem to asi ani nabuduci a potom to uz nenapisem nikdy a moj dobry navik napisat sa strati a v konecnom dvosledku to potom budem musiet potom pisat 20 ludom separatne cim zaabijem omnoho viac casu ako je pisanie toho clanku (hodka az dve)== > usetri sa moj cas ๐Ÿ™‚  . A este gratulujem setkym cerstvim vodicom v Banovcach nad Bebravou :):) No a preskocime k veci. Zacnem skolou , kedze som sa z  nej pred par hodkami vratil.

Skola
Heh , Skola, to je asi jedina vec co ma tu na kanade fakt ze echt serie. Teda este jedlo (nie to ze si musim varit sam ale ta ย “kvalita surovin” vid obrazky dalej), ale zase keby neni tej skoly tak som tu neni a mozno som niekde inde. A mozno mocim moje fety dakde na plazi v indonske (kera mi brutal chyba ked sa nad tym tak zamyslim ), miniem za rok zivota tam asi tolko co tu za mesiac, ale tak to su iba hypoteeeeezi :D. A este ma serie ze tu lubi prsat. A vlasne este ze ked sa rano o 7ej zobudim a chcem ist programuvat je tu tma a strasne tazko sa mi vsatva (ale to je na celej severnej hemisfere,takze Kanada za toto nemoze) . No ale prejdime k veci

Od tohoto tyzna (zacinajuc 27/10/2014) sa zmenil moj rozvrh, vid obrazok 1 a obrazok 2.

Cize to co je mozne vidiet na tych 2och papieroch ,je ze v nevembri mam namiesto jedneho predmetu 4i predmety. Co je dobre.  Zle je ze mam rozvrch tak ako mam, respektive predmet “leadership” kery tam vobec nema byt  je tam. Nakoniec sa nam ale z toho “Leadershipu” vyklul konecne aspon jeden predmet ktory tu stoji za nieco a normalne to niesu zabite 3 hodiny zivota (jedna hodina, alebo vyucovacia jednotka alebo sa to nazve ma 3 hodky). Ten predmet co mam pred tym  “Bussines Oral Communication” som mal z  fasisti*kou tetou s madarska “Tunde” (hellow Tunde dufam ze si to citas ), ktora napochodovala na hodinu nadiktovala nam 10 veci, zmenila cely rozpis hodiny podla toho ako sa jej pacilo. Proste ziaden dialog. NIc.Povysenecka tetka, ktora si mysli ze je majster sveta. Takychto ludi fakt zo srdca nenavidim.   Proste totalne nesympaticka tetka, priam striga (a to ja akoze mozem o sebe povedat ze som mega tolerantny a fakt nemam problem s ludmi, world peace 4 ever ๐Ÿ™‚ ). Tak som si po minutach pocuvania ako ma spravne nadviazat konverzaciu , stylom “Hello, How are you? alebo Hello, hows weather today”  co pocujem kazdy den v kazdom obchode  otvoril notas a zacal robit dasco zmysluplne , daco som si cital atd. Potom som dostal 5minutovy prihovor aky som disrespectful. Neviem no, ako ja to berem setko ale tak keby ma vyvola a neviem ako sa povie “Ahoj, ake je dnesne pocasie” po tom  ako o tom prdnasia 20 minut , potom by som vyvodil dvosledok ze si “disrespektful” lebo nevies ako sa toto povie, co vlasne viem….. Takze s tunde budem mat asi problem, problem je ze ma Bohuzial uci aj dalsiu hodinu keru mam zajtra tak uvidime co z  toho vznikne. Najvacsi problem je ze sa nanu mam usmievat aj ked ju fakt  ze nemusim. KAzdopadne ide len o to ze, clovek sem ide v domienke ze Wou , Jeah zaplatim si za skolu, a ta skola ma nauci superFancy veci, atd atd, ale opak je pravdou.  Bud sem ides strudovat nejaky normalny odbor na UBC alebo BCIT kde je 95 percent kanadanov  a daco ti to da, alebo ides na  ARBUTUS COLLAGE  a ine vychytane “Collage”  a budes failovat ๐Ÿ˜€ Ale zase na druhej strane co ma Lucia skolu (SELC), co sa uci cisto jazyk tak sa vobec nestazuje a vidi progres, co sa o nas neda povedat. Cize ked ides do kanady bud sem ides  STUDOVAT JAZYK alebo mas  WORKING HOLIDAY VISA.
Pokial sem ides na nieco podobne ako mi a myslis si ze ked das svoje posledne uspory na mega super Co-op program na “Arbutus collage” a da ti to do zivota nejaky super  “knowledge” tak sa mylis a HOVNO (sorry mamo (Danka) 2i krat som to pouzil, aj tak som to slovo chcel pouzit viac ako 2 krat zatial tak je to dobre si myslim). 

Cize tuna zhrniem par veci co mi dala skola za prvy mesiac chodenia tam :
HOVNO (3i krat,sorry).
Ale  v com vidim persperitu je ze mam ten jeden predmet zatial, dufam ze ich bude viac, kde  nas uci normal clovek , co je z fachu, hovori veci co maju pointu. Nieco co cloveka  MOTIVUJE!!!!!!!!!!!!!!. O tom je podla mna ucenie. O motivacii a odovzdavanii vedmostii, a NIE povysovani sa nad ostatnimi a hovoreni ze kto vie viac. Mimochodom tunde dneska medzi jej vela mega chvalenkarskimi vykonmi spomenula ze michal je urcite severan, lebo ma kucerave  vlasy. Neviem ako vi, ale ja som veruze kuceraveho severana nevidel vlasne a moc sa mi s nou o tomto nechcelo hovorit lebo mi uz zatrhla PC a keze mam s nou 2 hodiny zo 4och tento tyden vytvarat si zbytocne nepriatelov nema zmysel…….
Cize asi tolkoto k topicu SKOLA ๐Ÿ˜€  Dost bolo ๐Ÿ˜€  

Robota
No takze po tom ako som skusil umyvanie riadov 2 hodky v restike, v ktorej mi mimochodom povedali ze mi to zaplatia, co som asi pisal ja minule , tak este od nich este nedostal ziadnu odpoved (ze ako hodlaju zacalovat mojich 20 dolacov za 2 hodky co som tam bol ). Cize este pojde jeden mail, a pokial sa neuracia odpisat, pojdem za najkym sefom, alebo manazeom alebo ja nevim kym , samozrejme v case ked je tam najviac hosti a poviem mu ze ich restika super vychytana nie je schopnna zaplatit best diswosera  a plnit si svoje zvezky ๐Ÿ˜€  Ako 20 dolarov je mi uplne u prdele, ale ked tam clovek ide tak sa tvaria ako keby je to neviem co, nadludia, ale ked ide uz o nieco z ich strany  tak su neni schopny odpisat na jeden trapny email. Uvidime co sa z nich vykluje. Ked tak kukam na to co tu pisem doposial je to plne  “nenavisti” a  “hejtovania” ale tak to asi niekedy musi byt:D 

NO ale, co sa nestalo Martin si nasiel robotu v IT sfere, v Android sfere, ktorej rozumie:D nejako sa mi podarilo dosat sem : http://www.hdilapp.com/ co je vlasne njeka mala firma (kuknite kolegovcov pod tabom “Team”),  garazova ,start-up, sikmo-oka, kera ma potrebuje:D Typek mi vravel ze sa chcu dostat do Silicon valley, tak im tam teda pomozem:D nech nezerem:D Kazdopadne sa mi paci to ako sa robi business tu v porovnani zo slovesnkom, europou, ale o tom budu dalsie veci co sa popisu v buducne. No ale mam taky problem ze hlavny produkt jeto “firmy” je nieco co je uzko spojene z pojmom  “fashion”, cize moda v com akoze ja sa nevyznam, a popravde sa aj vyznat nehcem lebo moda ma nikdy nezaujimala a asi ani zaujimat nebude exstra. Dneska mame nejaky vecierok, kde sa uvedie ich produkt  a budu tam nejaky dizernery a obchody a dostal som za ulohu prist “handsome”, cize slusne. No to bude asi celkom problem lebo setky moje kosele vypadaju ako by ich zozuvala krava doslovne, tak toto musim este nejako vyriesit za 20 minut, po ktorych pojdem uz tam……. no a akurat som sa z tade vratil a idem uz dopisat tento clanok, lebo to pisem uz na 3i krat. No bolo to celkom zaujimave, akurat ked tam dosli ty ludia z businessu modneho  a nastal moment “networkingu” kery je vlasne na to ze tam kazdy s kazdym vyprava tak som bol v prdeli. Za prve pre to , lebo som nevedel absolutne viac menej nic o tom co sa to tam vlasne prezentovala, ta appka, a za druhe lebo vlasne do toho fashionu vobec nevidim. NO ale nevadi kazdopadne to bolo zaujimave a dobre som sa celkom aj najedol.!!!!! A hlavne zadarmo ;);)

Naucil som sa ako si pustit na spoify songy ktore som lajkol ๐Ÿ˜€

Jedlo
Toto bude velice obsirne ale o co ide, je ze , za asi tak masiac som sa naucil kuchtit. Teda aspon to co mi trvalo na zaciatku 20 minut, dam teraz za 10 uplne v pohodde….proste evolucia, pokrok.. Dneska som v kuchyni lietal ako jojo::D Mal som na pekaci panvicu kde sa veci prazili, potom som mal nejaky toastovac kde sa smazil chleba, a popri tom som krajal zeleninu , ktora sa prida na panvicu, proste uplny mega skill:D Respekt.

Other stuff
NO takze other stuff,odfotil som si domacej obraz co ma doma v obyvacke z nejakym sislom alebo co to je, ale ten publikujem to  az ked tu nebudem byvtat:D Proste predsatvte si ze byvate sak doma, a v obyvacke mate pol steny nieco ako toto od da vinciho. Akurat ze vi nieste ta pani a on nie je ten sisel a ten dalsi neni da vinci:D Ale tak co sa tu stalo takeho vseobecneho za tento vykend no, no fuuuu tazko pravdep. Inak toto dole je moj oblubeny obraz:D Van Gogh, raz si kupim nejaku repliku toho a zavesim do kanclu pred pc, lebo sa mi na to super kuka.

NO ale kedze sme male slovensko a developerov je malo, je tu jedna appka,  “Snap Clap” kera je dobra na robenie selfies:D  Tak teda po tom ako som dostal oznamenie ze mam job  sme sa strategicky dohodli ze sa stretneme aj s petrom a dame nejake to pivko vecer, tak sme sa nakoniec nejako opili u petra na bejvaku a drtili celu noc xboxa. take auticka, celkom sranda az an to ze ma za cely vecer nikdo z tychto dvoch supakov neporazil tak ma to potom aj prestalo bavit:D raz darmo mam jazdecke geny asi ๐Ÿ˜€ NO a asi tolko, dalsi den com cely prelezal v posteli lebo som bol dost odpaleny z predchadzajucej noci. Klasika. Sice nie bol som na rybach, a chytil pstruhov par. MIsulo nebol lebo ho bolela hlava ci hrdlo, ale uz je zdravy, setko sa asi podarilo vypalit. 

Este sme si dali kvalitny hot dog za dolar petdesiat pri hokejovom stadione. Teda popravde sme si dali dva, lebo proste taky deal nevyuzit by bola chyba. A kupil som si tu  “syr” teda moc to ako syr nechutilo:D ale ked sa kukneme ze kde je to vyrobene tak je tam napisane “… from domestic and imported ingredients” cize to podla man vyrobili niekde v cine a v kanade to zabalili a je:D 

No a vlasne tu sobotu co som prelezal viac menej v posteli  tak som si zapal televizor a videl som film o Nelsonovi Mandelovi , kery sa mi celkom lubil, mozes si kuknut aj  TY ๐Ÿ™‚  pripajam sawnd-trek kery zaznel na konci . Peace / Mier ๐Ÿ™‚ 

A nech nezerem dame si este jeden song, kery mam tiez rad, ked som si sem teda dal aj ten obraz:D