Vodicak/Jar (03/2015)

Ak nerozumies textu dole, alebo ho nevies rozlustit asi si necital este povinnu castΒ INTROΒ kde sa dozvies ako desifrovat text

No a zase raz nedela vecer a zase som sa rozhodol ze napisem nejaky ten text,pred spanim lebo sa mi nechce uz programuvac. Musim povedat ze tento tyzden bol celkom tragicky co sa dozviete na konci clanku, ale tak ted je uz secko v pohode. Raz si proste hore, raz zase dole a niekedy este nizsie, tak to proste chodi πŸ™‚ No ale teda prejdime k veci. Neviem ani presne co chem ist pisat ,ale tak zacnem tym ze som po 2000 km najazdenych km zistil ze tu vlasne jazdime na cierno πŸ˜€

Kerovanie v Kanade
Kolko mozete kerovat v kanade ?
Turista : 6 mesiacov 
Rezident  (student/pracovne viza atd) : 3 mesiace
A na to treba ten plastovy vodicak, ten papierovy tu vobec ani nemusite nosit, nemusite si ho robit a usetrite  5 euri ci kolko stoji πŸ™‚ A asi tak polku miesat v penazenke lebo tolko zabera ked ho “dobre ” zlozite.

Cize co som uz spominal o jeden riadok vyssie je to ze vlasne mi tu karujeme na cierno πŸ˜€ Sme zlocinci. Ale tak co uz. Medzinarodny vodicky preukaz  ktory ma tak pol metra na vysku a 20 cm na sirku  (velice skladny) tu totizto neplati. Neviem ako ej to mozne ale ocividne v tom maju pekny bordel. Cize pokial clovek nechce riskovat ,  (riskovanim myslim ze ked tu nahodou zrazim nejakeho cloveka a pojde do nemocnice a budem museit zaplatit 1 000 000 doalrov za toto ) je lepsie asi tuna splynut s davom/zakonmi a spravit si ten ich vodicak pre tento pripad “poistnej udalosti”. Cize som bol na urade utorok, zistil setky info, ze co treba. Stredu som tam isol zase aby som spravil teoreticky test, kery som spravil. Nasledne mi zobrali hned moj Slovensky vodicak cize vlasne nemozem vobec kerovat. NA stvrtok som si nahlasil prakticku jazdu. Tu jazdu som si nahlasil v “Surrey” co je asi tak 50 km od nas, lebo keby to chem robit tuna tak prvy mozny termin bol niekedy v maji, no proste fail. Stvrtok som tam napochodoval. Nahodou sa mi podarilo este zistit ze si tam musim, doniest vlasne auto πŸ˜€ tak ma tam Misulo zaniesol, vlasne teoreticky an policajnu stanicu a on vodicak tiez nema. Skocili sme do jamy levovej. Ale tam to nikdo neriesil takze pohoda. Co ale pohoda uz nebola bolo to ze som nespavil elbo som isiel cez “skolsku zonu” kde je 30-ka, 45. Ale aj som tu tabulu fakt nikde nevidel. NO tak mi povedal typek na konci jazdy ze som to nespravil ale inak ze setko dobre , ale ze skrz toto mi to proset nemoze dat. Dak musim nastudovat tabule lepsie. Dalsiu jazdu som si dal o tyzden, cize tento stvrtok. 

No a den, alebo dva pred tou jazdou som robil “tunning” naseho Subaru Forester aka “Black Falcon”-a  πŸ˜€ .  Kupil som vo Wallmarte olej, kery tieto Subaru ocividne lubia zrat celkom vo velkom mnozstve . A kupil som este “Wunderbaum” lebo bez tejto jedlicky proste auto neni nicim. A hej strasne to celkom smrdi. ALe uz to po case opadlo. D sa to prezit.

A taktiez sa mi podarilo ukoristit kosik z Wallmartu, kery bol len tak pohodeny na parkovisku, tak som ho proste musel zobrat. A rovno som si do neho ulozil “ucebnicu” na vodicak, a ted tam mam niekde vybrami v kufri, alebo co. Ale ono sa to zide lebo to je proste ako suflik.

Cize tunning naseho auta je dokonceny. A tym padom bysom chcel vyzvat setkych banovskych tunerov(juro,roman atd atd atd) na zavod πŸ˜€ Chalani ste bez sance. 
NO tolko asi k problematike auta.

JEDLO
Dosol nam balicek zo Slovenska od Demcakovcov.  Bolo tam nabelene setko podstatne a sice : palene, slanina,klobasa, a ostatne nepodstatne veci πŸ˜€ Dakujeme velmo pekne ,zase sme  raz nad vodou πŸ˜€

No a este som sa jedneho dna ocividne nudil a ked som si robil obed , chel som tomu dodat nejaku “umelecku vlozku”, tak som vyrobil hento co je na tom obrazku.

PRISLA JAR
No a dosla nam sem totalna jar, kvitnu tu ceresne a one, ako sa to vola…..snezienky. Vlasne setko. Tak apon ze tak. Tak sme boli konecne par krat vonku zaliezt. A veruze jetu toho lezenia strasne moc. Este ekby tak mame vodicske preukazy ze by sme mohli jazdit πŸ˜€ No ale boli sme zo 2,3 krat pri  “Squamish”-i v “Murrin Park” – u  zaliezt. Po zalezeni ideme hend na ryby, lebo ej tam jazero vedla, dame dole 4 pstruhy a ideme domov. Uz sa tesim ked bude leto a postavime si tam dakde stan a budeme tam pekne spat pod sutrom a zrat ryby a  pit ohnivu vodu. Ou jeah πŸ˜€ Dam sem par fotiek z toho “Murrin Parku” – u.

SMUTNA SPRAVA NA ZAVER
Dna 26/02/2015 som dostal z domova email ,ze Herry , nas pes, ochranca, nekompromisny killer setkoho co sa hybalo sa pobral na druhy svet. Tak po 15,5 rokoch to starky zabalil. Skoda len ze som nebol doma ma to troska mrzi, ale tak co narobim no, tak to proste je :(:( . A tak mal dobry zivot , bol to skvely, najlepsi ( a aj najdrsnejsi πŸ™‚ ) pes.  :):):) 
Drz sa na druhom svete Herryno.